Klacht POSTNL: Computer zoekt foute plaatsnaam bij postcode
Er zijn in Stiens 2 post.nl locaties waar je pakketjes kunt brengen en normaal gesproken ook kunt afhalen, nl. Poiesz supermarkt en Bruna. Sinds kort is het bij de webwinkels waar ik wel eens wat koop niet meer mogelijk om deze post.nl locaties te kiezen als je het pakket zelf wilt halen. Alleen locaties in Leeuwarden en omliggende dorpen worden nog als keuze getoond. Hetzelfde is aan de hand als je een pakketje van dhl op het dhl punt in Stiens wilt laten bezorgen. Stiens (9051) staat er niet meer bij. Zelfs bij de jaarrondtuintelling werd van 9051 Leeuwarden gemaakt terwijl het Stiens moet zijn. Het dorp Stiens valt onder de gemeente Leeuwarden, maar heeft toch echt zijn eigen postcode. Er zit dus ergens een fout in het systeem waardoor 9051 als Leeuwarden wordt gezien i.p.v. Stiens en Stiens als keuze om je pakketje bij de Bruna of poiesz te halen is daardoor helemaal verdwenen. Alleen een pakketje brengen kan nog omdat de post.nl locaties hier dus wel zijn. Kan deze fout hersteld worden? 9051 is Stiens en niet Leeuwarden.De oplossing
zorgen dat bij de webwinkels de Bruna en Poiesz in Stiens weer als afhaalpunt getoond wordt. De betreffende webwinkels kunnen het niet oplossen. Het lijkt mij een computerfout met postcode en foute plaatsnaam.Uiteindelijke oplossing