Opgelost door POSTNL: Onterecht naheffing portikosten
Ik ontving een kaart van Postnl dat er onvoldoende postzegels waren geplakt op een zending welke ik 15-12 heb ontvangen.De envelop was juist gefrankeerd met 3,45 terwijl het volgens Postnl 6,95 had moeten zijn staat bij de informatie die ik kan terugvinden bij Post.nl/betalen.
De envelop is echter door de bezorger bij mij gewoon door de brievenbus afgeleverd en er is niet aangebeld om te melden dat hij een pakket kwam afleveren dat niet door de brievenbus paste.
De max. afmetingen van brievenbuspost zijn lengte 38cm breedte 26,5cm en hoogte 32mm. Gewicht max. 2 kilo.
Bij de informatie stond dat de envelop die ik ontvangen heb een lengte had van 33,2cm breedte 24cm en hoogte 38mm en gewicht 370 gram. Het gaat dus blijkbaar om de hoogte.
Echter is opening van mijn brievenbus niet hoger dan 32mm dus hoe is het dan mogelijk geweest dat de envelop toch door de brievenbus is gegaan. Postnl is uitgenodigd bij mij de hoogte te komen opmeten.
Te niet doen van de onterechte naheffing van 5,52.Klachten kunnen alleen ingediend worden telefonisch ad 45 cent per minuut of per brief ad 69 cent. (indien je niet gebruik maakt van twitter of faceboek).