Klacht Privatelease.com: Oplichters bij het inleveren van de auto

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 514929
Gebruiker
Hamersma
Datum
4 reacties

Details

De klacht

Onze lease auto van 3 jaar oud teruggebracht. In hun inleverwooraden staan allemaal acceptabele en niet acceptable schades. Echter brengt privatelease ieder dingetje in rekening. Vogelpoep die nooit langer dan een dag op de auto zat is nu zogenaamd ingebrand, misschien waardeloze lak? Deukje in de deur die niet door onze toedoen is veroorzaakt en wat bekent was bij privatelease komt in rekening. Ieder mini krasje wordt doorberekend. €810 exclusief btw en dat terwijl we een eigen risico hebben van €250? Stelletje oplichters, denk dat ik de rechtsbijstand ga inschalen want weiger meer dan €250 te betalen. Kan de volgende keer beter de auto Total los rijden of eerst compleet te laten spuiten voordat ik hem inleveren want dan ben ik goedkoper uit? Wat verwachten jullie van een auto van 3 jaar oud?

De oplossing

De kosten terugschroeven naar €250 net zoals de eigen risico bedraagt.

4 reacties

 1. Auteur
  Hamersma
  Datum
  Zoals gewend geeft Privatelease geen reactie #slechtbedrijf
 2. Auteur
  Hamersma
  Datum
  Het gaat om de auto met kenteken SL-441-B een Kia Rio
 3. Auteur
  Privatelease.com
  Datum
  Bedankt voor de aanvullende informatie.

  Graag geven wij wat uitleg over de opbouw van de kosten.
  Tijdens inname wordt er een onafhankelijke inspectie uitgevoerd die de schades in kaart brengt. Aan de hand van deze inspectie, waar u zelf bij aanwezig was, wordt er een factuur opgesteld. De kosten van het eigen risico bedragen maximaal €250,- per schadegeval, niet in totaal. Als er meerdere schades ontdekt worden, kunnen deze schades individueel doorbelast worden tot maximaal €250,-. In dit geval zijn er schades aan de auto ontdekt ter hoogte van €1300,-, waarvan er €810,- doorbelast wordt. Hier zijn alle kosten die buiten het eigen risico vallen vanaf gehaald, alsmede de kosten die vallen onder gebruikerssporen. Dit is overigens ook terug te vinden in het inspectierapport die u ontvangen heeft.

  We zullen nogmaals navraag doen bij onze inname afdeling om bevestigd te krijgen of de kosten correct zijn doorbelast, inclusief fotobewijs. Zodra we hier bericht van krijgen, zullen we u wederom informeren.

  Groeten, Privatelease.com
 4. Auteur
  Hamersma
  Datum
  Het feit is dat als ik de auto helemaal Total los rijd na een ongeval ik ook maar een bedrag van 250€ hoef te betalen en dan ook niet per auto onderdeel betaal. Oftwel 250€ is een schappelijk bedrag voor een auto van 3 jaar oud. De factuur en foto’s zijn achteraf pas gemaild en is niet ter plaatsen gebeurd, bewijs maar eens dat de gene die de auto in ontvangst nam de schade niet heeft veroorzaakt. Mocht alsnog het hele bedrag in rekening worden gebracht zal ik dit aanvechten met mijn rechtsbijstand.

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Hamersma
Datum
Uiteindelijke oplossing
Onvriendelijk bedrijf richting zijn klanten en totaal niet meedenkt. Alleen hun eigen zin doordrijven om zo klanten te verliezen.
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Ook een klacht indienen over Privatelease.com?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Meld je klacht bij het bedrijf

 2. Stuur een juridische brief of e-mail

 3. Bel onze juridisch expert

 4. Laat ons voor je bemiddelen