Klacht Qwic Elektrische Fietsen: Motor binnen 3,5 jaar defect

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 542174
Gebruiker
S.V.B.
Datum
2 reacties

Details

De klacht

Maart 2018 heb ik een elektrische fiets van Qwic gekocht. Een jaar later was er reeds storing. Na veel heen en weer bellen en discussiëren tussen de fietsenwinkel( Qwicdealer) en Qwic is de storing opgelost, in verband met de garantie. Nu, 3,5 jaar later is de gehele motor defect! De fiets heeft mij €1999,- gekost en is niet meer te repareren. De Qwicdealer kan niks voor mij doen omdat de fiets inmiddels geen garantie meer heeft.Ik ben zeer teleurgesteld en voel mij belazerd en verzoek Qwic dringend doch vriendelijk om te kijken naar een oplossing omdat ook juridisch gezien dit een ondeugdelijk product betreft. Een nieuwe fiets van zo een hoog bedrag, kan en mag niet binnen zo een kort tijdsbestek kapot gaan

De oplossing

Meedenken om tot een redelijke oplossing te komen

2 reacties

 1. Auteur
  S.V.B.
  Datum
  Beste meneer/mevrouw,

  Reeds heb ik 15 juni contact geprobeerd te zoeken met jullie zowel via jullie site als via een klacht. Middels dit bericht wil ik nogmaals attentie vragen voor mijn klacht mbt mijn qwic elektrische fiets. Ik heb de fiets op 13-02-2018 aangekocht. Op 17-12-2019 heb ik al problemen gehad met de aandrijving en scherm van mijn fiets. De Qwic dealer heeft deze toen gerepareerd na veel heen en weer bellen met qwic. Nu is mijn fiets helemaal defect en heb ik te horen gekregen dat deze niet meer gerepareerd kan worden ivm een defecte motor. Als we kijken naar art 7:17 BW kan met zekerheid gezegd worden dat de fiets voldoet aan de eisen van non-conformiteit. Het is namelijk meer dan aannemelijk dat een fiets van €1999,- langer dan 3 jaar mee gaat! Middels dit mailtje wil ik u verzoeken om mij tegemoet te komen of anderszins te kijken naar opties of mogelijkheden om mijn fiets te repareren.
 2. Auteur
  Qwic Elektrische Fietsen
  Datum
  Geachte mevrouw Benjamin,

  Nogmaals excuses voor de vertraging van ons antwoord op je bericht.
  Vervelend dat uw motor na 3,5 jaar vervangen dient te worden.
  Inmiddels hebben wij hierover zojuist telefonisch contact gehad en heb ik met u afgesproken om eens voor u te kijken of wij in dit geval nog iets voor u kunnen betekeken door even contact op te nemen met uw dealer waarbij u de reperaties heeft laten uitvoeren. Ik hoop u hierover zo spoedig mogelijk te informeren.

  Met vriendelijke groet Sonja van QWIC

Uiteindelijke oplossing

Auteur
S.V.B.
Datum
Uiteindelijke oplossing
Geen
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Ook een klacht indienen over Qwic Elektrische Fietsen?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen