Opgelost door Rabobank: Ongelijke behandeling
Mijn Klacht.Ik was in het bezit van Rabobank ledencertificaten, daarvan ontving ik per 3 maanden een aantrekkelijk rentebedrag. Op 31 maart 2020 ontving ik een brief van de Rabobank gedateerd
30 maart 2020 waarin werd besloten, op aanbevelingen van de ECR en de DNB aan de banken, om voorlopig dividenduitkeringen op te schorten. Die datum is tevens de datum van de uitkering en het viel mij daarom koud op de maag dat er die dag niets op mijn rekening bijgeschreven was
De Rabobank heeft onterecht gehoor aan de aanbeveling gegeven omdat zij geen dividend maar rente uitkeren. Desondanks stopte zij toch onmiddellijk met uitkeren van rente. Rabobank keert geen dividend uit volgens de definitie van ECB en hoefde dividend-aanbevelingen van de ECB dan ook niet te volgen.
Omdat ik ervan uitging dat de situatie van de Rabobank, door die oneigenlijke en onverwachte flitsactie, er niet rooskleurig uitzag ben ik na het niet uitbetalen van rente over januari, februari en maart 2020 net als velen daarna overgegaan tot verkoop van de ledencertificaten.
De organisatie “IEX in Actie” heeft met na lang heen en weer gepraat bereikt dat de Rabobank alsnog rentes zou gaan uitbetalen. De Rabobank heeft toegezegd om de achterstallinge rentes uit te betalen, aan de bezitters van ledencertificaten in heel 2020, in de vorm van extra ledencertificaten.
De beziters van ledencertificaten over een gedeelte van 2020 worden door hen overgeslagen.
Omdat ik op het verkeerde been ben gezet en daardoor rente misgelopen ben voel ik mij door de Rabobank ongelijk behandeld en wens alsnog gelijktrekking met genoegdoening van de eerder in het gelijk gestelde groep,
Gelijktrekking van rente uitkeringen voor houders van ledencertificaten over geheel 2020 en gedeeltelijk 2020- Status