Klacht REAAL: Extra wachtdagen tot in behandeling nemen dossier

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 19316
Gebruiker
Anoniem
Datum
11 reacties

Details

De klacht

Vanwege de extra drukte rond de feestdagen 2012, zijn wij genoodzaakt 17 werkdagen te wachten tot ons dossier in behandeling kan worden genomen. Zij weten dat ze rond deze tijd elk jaar door de drukte een achterstand opbouwen met het in behandeling nemen van dossiers maar hier worden niet meer mensen voor ingehuurd. Nu moet ik 17 werkdagen wachten. Dit dossier gaat over het uitbetalen van een spaar risico premie gekoppeld aan een levensverzekering. Ik vind dat onacceptabel en ga hier niet mee akkoord. Eerder is door deze drukte ook al geen afkooprverklaring opgestuurd naar ons. Ook vanwege de drukte????? Nou deze is nooit aangekomen. Waardoor het nu al ruim een maand duurt voordat uberhaupt onze gegevens bij Reaal zijn beland. Want zonder een ondertekende afkoopverklaring kan je niets. Veiligheid is prima. Maar communicatie tussen Reaal en ABN-amro is er niet. Dit ligt aan beide partijen. Ook hang je minimaal 30 minuten aan de lijn voordat de persoon die jouw helpt met een duidelijk antwoord kan komen. Ik vind dit een erg slechte zaak en ga niet akkoord met het wachten van 17 werkdagen. En dan bel je meerdere keren per week aangezien Reaal en ABN-Amro niet goed communiceren.

De oplossing

Afronding en uitbetaling en vergoeding belkosten

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat REAAL hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

11 reacties

 1. Auteur
  REAAL
  Datum
  Beste klant,Vervelend dat u het gevoel heeft dat REAAL en ABN AMRO onderling niet goed communiceren, en dat u daardoor langer op de uitkering moet wachten.
  Daar bieden we onze excuses voor aan.Voor uw polis moet de geldverstrekker (waar u de hypotheek had) opdracht geven om de polis uit te keren.
  REAAL keert binnen 10 werkdagen na ontvangst van deze opdracht uit.Daarom vraag ik u om contact op te nemen met ABN AMRO. Wilt u hen vragen om het afkoopverzoek naar REAAL te sturen?
  Dan maken we de uitkering graag in orde.Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
  We zijn bereikbaar op 072 - 519 4000 of webcare@reaal.nlMet vriendelijke groet,
  REAAL Webcare ^RS
 2. Auteur
  Anoniem
  Datum
  Bedankt voor uw excuus. Ik heb al contact gehad met abn amro, Mirjam van Heesch. Zij zou gisteren al contact met jullie hebben gezocht
 3. Auteur
  REAAL
  Datum
  Beste heer Veldhuis,Onze excuses dat het allemaal langer duurt dan zou moeten. Wij hebben op 14 januari een e-mail met het vrijwaringsbewijs van ABN AMRO binnen gekregen. Mijn collega's van de afdeling Leven pakken het nu verder op. Dit betekent dat u de uitkering binnen twee weken op het opgegeven rekeningnummer kunt verwachten.Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
  We zijn bereikbaar op 072 - 519 4000 of webcare@reaal.nl Met vriendelijke groet,
  REAAL Webcare
  Irene
 4. Auteur
  Anoniem
  Datum
  Irene,
  Bedankt voor je reactie. Ik hoop dat het ook op dit termijn op onze rekening zal staan. Bedankt.
 5. Auteur
  Anoniem
  Datum
  Dus ook de afkoopverklaring is binnen?
 6. Auteur
  REAAL
  Datum
  Beste heer Veldhuis,De afkoopverklaring zat ook bij de e-mail die wij op 14 januari van ABN AMRO hebben ontvangen.Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
  We zijn bereikbaar op 072 - 519 4000 of webcare@reaal.nl Met vriendelijke groet,
  REAAL Webcare
  Irene
 7. Auteur
  Anoniem
  Datum
  IK Wacht af hopend op en goede afloop
 8. Auteur
  REAAL
  Datum
  Beste heer Veldhuis,De uitkering staat klaar en wordt zo snel mogelijk aangeboden bij de ABN AMRO. Wij vertrouwen er op dat u zo voldoende bent geïnformeerd. Wij beschouwen de status van de klacht als afgehandeld.Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
  We zijn bereikbaar op 072 - 519 4000 of webcare@reaal.nl Met vriendelijke groet,
  REAAL Webcare
  Marco
 9. Auteur
  Anoniem
  Datum
  Het ia pas afgehandeld als het op onze rekening is gestort. U schrijft dat de uitkering zsm wodrt aangeboden aan de ABN Amro. Dat kan dus nog weken duren. En de ABNAMro weet nog van neits. Wij hebben ook geen brief gekregen met de hoogte van de uitkering. Dus de klacht is niet afgehandeld
 10. Auteur
  REAAL
  Datum
  Beste klant,U geeft aan dat uw klacht ter attentie van REAAL is afgehandeld wanneer u het geld op uw rekening heeft ontvangen.
  Begrijpelijk dat u dat als een afronding beschouwd.Toch is het zo dat in de tussentijd de uitkering aan de ABN AMRO heeft plaatsgevonden. Dit betreft een verrekening tussen ABN AMRO en REAAL. ABN AMRO zal dit bedrag aan u moeten doorstorten. Zij zijn in deze kwestie uw aanspreekpunt.Dat is de reden dat wij de status van deze klacht op afgehandeld hebben gezet. ABN AMRO kan u met vervolgvragen verder helpen. Uiteraard, daar waar wij nog vragen kunnen beantwoorden, vernemen wij die graag van u.
  U kunt bellen: 072 - 51 94 000 of mailen naar webcare@reaal.nl Vriendelijke groet,Monique
  REAAL Webcare
 11. Auteur
  Anoniem
  Datum
  U negeert mijn vraag om gecompenseerd te worden in de gemaakte telefoon kosten.

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Anoniem
Datum
Uiteindelijke oplossing
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Ook een klacht indienen over REAAL?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Meld je klacht bij het bedrijf

 2. Stuur een juridische brief of e-mail

 3. Bel onze juridisch expert

 4. Laat ons voor je bemiddelen