Opgelost door Simyo: Oplichting Hoogverbruik door Simyo. Geen limiet dat kan nog niet zomaar.
Özgür DoganTjonger37
3068LJ Rotterdam
Betreft 0683146866
Betreft: Klacht tegen KPN en Simyo wegens het ontbreken van kostenlimieten
Geachte leden van de Geschillencommissie,
Ik schrijf u om een ernstige zorg te uiten met betrekking tot het beleid van KPN en zijn dochteronderneming, Simyo, met betrekking tot mobiele telefonie. Mijn klacht heeft betrekking op het ontbreken van kostenlimieten voor mobiele abonnementen en de daaruit voortvloeiende mogelijkheid voor extreem hoge rekeningen.
In het tijdperk van geavanceerde telecommunicatie en mobiele diensten is het schokkend dat er nog steeds geen effectieve kostenlimieten zijn geïmplementeerd voor mobiele abonnementen, vooral bij Simyo, een dochteronderneming van KPN.
Mijn dochter, wiens mobiele abonnement wordt beheerd door Simyo, heeft recentelijk een extreem hoge rekening ontvangen. Haar maandelijkse abonnementskosten bedragen slechts €27. Desondanks ontvingen we een factuur van €465, waarvan een groot deel te wijten was aan onverklaarbaar dataverbruik.
Wat ons het meest verontrust, is dat Simyo pas heeft ingegrepen nadat de kosten de €465 hadden overschreden. Dit gebrek aan kostenlimieten heeft geleid tot aanzienlijke financiële lasten voor mijn gezin, die volledig buiten proportie zijn ten opzichte van het gebruikspatroon en de verwachte kosten.
Het ontbreken van kostenlimieten bij mobiele abonnementen is niet alleen financieel schadelijk voor individuele consumenten, maar het roept ook ethische vragen op over de transparantie en integriteit van factureringspraktijken bij telecombedrijven.
Als consumenten vertrouwen we op telecomproviders zoals KPN en Simyo om eerlijke en redelijke diensten te leveren. Dit omvat het implementeren van kostenlimieten om excessieve kosten te voorkomen. Het is onaanvaardbaar dat we in 2023 nog steeds geconfronteerd worden met dergelijke praktijken.
Daarom vraag ik de Geschillencommissie Rijksoverheid om actie te ondernemen en deze kwestie serieus te onderzoeken. Ik verzoek u dringend om te pleiten voor de invoering van kostenlimieten voor mobiele abonnementen om consumenten te beschermen tegen financiële verrassingen zoals die waarmee mijn gezin te maken heeft gehad.
Het is van essentieel belang dat consumenten in Nederland kunnen vertrouwen op een eerlijke en transparante telecommunicatiemarkt. Ik reken op uw steun om dit doel te bereiken en ervoor te zorgen dat telecomproviders hun verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van hun klanten
Volledig kwijtschelding factuur 465€ en terugbetaling eerder 157€. Opzegging abonnement.- Status