Klacht Sportbay.nl: Misleidend adverteren

PTA

Ze adverteren voor hun “Strongman Halterstang inclusief bumper plates 120 kg” met misleidende foto’s. De bumperplates blijken twee keer zo dik als dat je op de foto kunt zien. De afmetingen stonden weliswaar ergens onderaan in de beschrijving, maar het geheel is misleidend.

Daarna alles ondernomen (steeds het initiatief vanuit mij, de klant) om het op te lossen. Na weken op de levering gewacht te hebben van vervangende producten (we waren overeengekomen dat ze op moment van leveren van de vervangende producten, de ongewenste producten kosteloos mee zouden nemen), heb ik aangegeven mijn vertrouwen compleet te hebben verloren.

Volgens hen is de pallet zoekgeraakt, dan weer incompleet teruggevonden, etc.

Ik wil de ongewenste producten retourneren en de order voor de vervangende producten annuleren. Ik wil de kosten die maak voor transport en een vergoeding alle gemaakte belkosten (je krijgt steevast het bandje; ze nemen nauwelijks op).

In de foto's bijgaand zie.je dat de 20 kg schijf zoals Sportsbay hem op de website presenteert, onder een hoek is gezet. daarmee wordt de actuele dikte gemaskeerd. Ze praten ook of Bumperplates in de titel. Verderop wordt in de tekst meer gespecificeerd om wat voor type bumperplates het gaat. En onderaan worden pas de afmetingen beschreven. Afgaande op de term bumperplates in de titel en op de foto's heb je als klant het beeld dat het om de reguliere diktes gaat. Echter zoals in tweede foto die ik heb gegoogld (op basis van het type bumperplate) zie je dat de 20 kg schijf twee keer zo dik is als een reguliere bumperplate van 20 kg.

Het geheel is naar mijn mening niet duidelijk en omdat men over het algemeen visueel is ingesteld en omdat ze in de titel bumperplates gebruiken, vind ik het enigszins misleidend.

Ik wil de ongewenste producten retourneren en de order voor de vervangende producten annuleren. Ik wil de kosten die maak voor transport en een vergoeding voor alle gemaakte belkosten.

Ook een klacht indienen over Sportbay.nl?