Klacht Stedin: Verkeerde eindmeterstand gas

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 50273
Gebruiker
Brendan
Datum
5 reacties

Details

De klacht

Ik ben het niet eens met de eindafrekening die u ons gestuurd heeft tav de leveringskosten van Gas op 29 oktober 2013. Het bedrag EUR 1735.44 is veel te hoog.
De meterstand op einddatum is door Oxxio/Stedin verkeerd genoteerd bij het plaatsen van de nieuwe meter.
Op de meterkaart is duidelijk te zien dat de gaseindmeterstand 1393 m3 bedraagt. Op mijn Oxxio afrekening staat een andere gaseindmeterstand namelijk: 13935 m3. Er is dus bij het invoeren of het verwerken in het proces een foutieve meterstand op mijn afrekening van Oxxio gekomen, namelijk met een 5 aan het eind er bij.

Sinds 13 november 2013 ben ik hierover in contact met Oxxio en sinds 4 december met Stedin. Ik krijg ondanks meerdere verzoeken nauwelijks contact en nog steeds geen geld terug.

De oplossing

correcte gasmeterstand

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Stedin hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

5 reacties

 1. Auteur
  Stedin
  Datum
  Geachte heer van Merrienboer,
  Ik vind het heel vervelend om te horen dat u z’n een hoge rekening heeft ontvangen. Echter kunnen wij u hiermee niet verder helpen. Uw levernacier is verantwoordelijk voor uw meterstanden. Zij communiceren uw standen met hun netbeheerder. Voor vragen over uw eindafrekening kunnen wij u niet mee helpen. Ik heb wel even voor u in het systeem gekeken: 01-01-2012 09763 03-08-2012 10887 17-12-2012 13935 Dit zijn de gas standen wat wij hebben staan. Als ik daarbij een 5 weg haal dan lopen de kosten behoorlijk hoog op. Dus ik kan wel zeggen dat het niet daarmee te maken heeft.
  Ik kan u als advies geven om een installateur in te huren. Soms kan het ook aan een defect apparaat liggen in uw woning. Maar voor overige vragen moet ik u doorverwijzen naar uw leverancier.
  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Rachid Stedin Webcare
 2. Auteur
  Brendan
  Datum
  Ik heb van Oxxio mijn energie/gas leverancier een uitdraai van mijn slimme meter gekregen. Ik heb sinds 2007 een slimme meter in gebruik. Daarin zijn de volgende standen te zien:
  Begindatum: 03-08-2012, Meterstand: 10.887 m3
  Einddatum: 17-12-2012, Meterstand: 11.391 m3
  Begindatum: 17-12-2012, Meterstand: 0 m3
  Einddatum: 12-09-2013, Meterstand: 1.462 m3
  Ik verwacht van u dat de meterstanden worden aanpast in lijn met de uitgelezen meterstanden van mijn slimme meter.
 3. Auteur
  Brendan
  Datum
  1) Bij het lezen van uw antwoord krijg ik een “van het kastje naar de muur gevoel”. Volgens mijn leverancier is het namelijk de netbeheerder. Ik ervaar hier niet dat Stedin in het belang van mij als eindklant handelt.
  2) Ik vind de suggestie mbt oplopende kosten totaal ongepast en als een dreigement overkomen.
  3) Het ongebruikelijke verbruik en de incorrecte meterstand op de kaart zouden genoeg moeten zijn, dat Stedin meer haar best doet om met een passende oplossing te komen.
 4. Auteur
  Stedin
  Datum
  Geachte heer van Merrienboer,
  Het gaat hier niet om van het kastje naar de muur verhaal. Ik zal het opnieuw voor u proberen uitleggen. Stedin is verantwoordelijk voor uw meters en leidingen. Alles voor de meter valt onder verantwoording van Stedin alles na de meter is eigendom van de huiseigenaar.
  Verder komen wij 1 keer in de 3 jaar langs om meterstanden op te nemen voor onze registratie. Voor afwijkende standen dient u te zijn bij uw leverancier. Zij zijn ook degene die kosten bij u in rekening brengen.
  Mocht u problemen hebben met uw meter dan kunt u terecht bij Stedin, maar voor uw meterstanden moet u bij uw leverancier zijn.
  Mijn advies is om uw binneninstallatie (Waar Stedin niet verantwoordelijk voor is) te laten controleren door een installateur. Mocht het blijken dat uw meter niet correct registreert dan kunt u een ijking aanvragen via een onafhankelijk ijking bureau. Wat ik u wel kan vertellen is dat het zelden voorkomt dat het ook echt aan de meter ligt. Dus vandaar mijn advies voor een installateur.
  Mocht uit onderzoek van een ijking bureau blijken dat uw meter correct werkt, dan zijn de ijking kosten voor uw rekening. Deze kosten kunnen tot +/- 600 euro oplopen. Uiteraard als uit onderzoek blijkt dat uw meter niet correct registreert worden de kosten door Stedin vergoed.
  Ik hoop dat het nu niet dreigend overkomt maar als advies.
  Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik dat graag van u.
  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Rachid
  Stedin Webcare
 5. Auteur
  Brendan
  Datum
  Ik verwacht van Stedin dat de meterstanden worden aanpast in lijn met de uitgelezen meterstanden van mijn slimme meter en de standen van mijn energieleverancier Oxxio. Er worden fouten gemaakt door Stedin die helaas niet worden opgelost. Daardoor zullen in de toekomst nog veel mensen te veel betalen voor hun gasrekening.

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Brendan
Datum
Uiteindelijke oplossing
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Ook een klacht indienen over Stedin?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Meld je klacht bij het bedrijf

 2. Stuur een juridische brief of e-mail

 3. Bel onze juridisch expert

 4. Laat ons voor je bemiddelen