Klacht Teckelfokkerij Desired House: Zorgen omtrent fokker teckelkennel

Klachtnummer
# 268114
Gebruiker
A.Mi.
Datum
2 reacties

Details

Klacht

Vorig jaar heb ik een teckel gekocht bij een wat ik dacht 'goede' fokker. Ik heb mijn hond gekocht bij de dame die de teckelkennel 'Of Desired House' runt, maar in werkelijkheid staat de naam van mijn hond op naam van [naam verwijderd door moderator]. Dit ben ik pas na één jaar te weten gekomen. Het contact alsook de betaling werden verzorgd door de dame van de teckelkennel. Ik heb bij haar de aankoop gedaan, de pup betaald én opgehaald. Ze trekt zich nu echter terug in haar verantwoordelijkheid.

Verder heeft mijn hond al vanaf het begin een rare tik met haar hoofdje (ze schudt herhaaldelijk met haar hoofd). Volgens de dame van de teckelkennel is er niks aan de hand. Ze blokte sinds toen elk contact af. Iets later werd er door de DA epilepsie vastgesteld, en deze was volgens de DA erfelijk. [naam verwijderd door moderator] geeft echter aan dat de oorzaak van de problemen van mijn hond bij mij liggen, iets dat niet echt vriendelijk is.

Ik heb pas na één jaar én na lang aandringen de stamboompapieren ontvangen. Hiernaast weigeren zowel de dame van de teckelkennel als [naam verwijderd door moderator] het eigendomsbewijs te betalen, waardoor ik genoodzaakt ben om dit zelf te bekostigen. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van de fokker (zie wetgeving Raad van Beheer). Ook het chipnummer staat zowel nog op naam van de dame van de teckelkennel als op naam van [naam verwijderd door moderator]. Wanneer ik vraag om zich hierop af te melden zodat ik mij als eigenaar kan aanmelden en om de betaling van het eigendomsbewijs in orde te maken, worden er bedreigingen geuit. Er wordt door beide partijen niet correct gehandeld. Men handelt in eigen belang en niet in belang van de honden.

Gewenste oplossing

2 reacties

 1. Auteur
  Teckelfokkerij Desired House
  Datum
  Geachte [naam verwijderd door moderator],

  Zoals ik bij mevr.[naam verwijderd door moderator] ook al heb aangegeven,ben ik er niet van gediend om onwaarheden en leugens te vermelden op Klachtenkompas.
  Blijkbaar hebben jullie elkaar gevonden om een ander te proberen in een kwaad daglicht te zetten, ter genoegdoening van jezelf.
  Hierbij nog even duidelijkheid,

  Ten eerste heb ik geen kennel.Ik fok met een aantal van mijn teckels op een verantwoorde manier.
  Ook heb ik jou tijdens het eerste bezoek medegedeeld dat de moederhond, de hond van [naam verwijderd door moderator] is en bij mij is bevallen.
  Tijdens het tweede bezoek te samen met je vader (of opa?), was ik niet aanwezig en is [naam verwijderd door moderator] aanwezig geweest. Hij heeft zich voorgesteld alsmede te kennen gegeven dat hij de eigenaar is van de moederhond.

  Je hebt inderdaad vermeld dat jouw hond wat schudde met zijn kopje en ik heb je beantwoord en geprobeerd mee te denken.
  Na die tijd kreeg ik een mail terug dat het goed ging met haar en het schudden over was. Alsmede stuurde je prachtige foto's van haar en vertelde je hoe trots je was op haar!
  Ik heb nooit contact geblokt, heb alleen wel aangeven door de vele positieve berichten die je regelmatig stuurde, dat ik niet altijd tijd heb om ze meteen te beantwoorden.
  Blijkbaar kon je daar niet goed mee om te gaan en reageerde nogal fel. Jammer was dat.
  Na een tijdje kreeg ik een mail van je dat jouw hond epilepsie had. Ik vroeg naar het bloedonderzoek waarbij dat wordt vastgesteld maar jij vertelde dat er niets uitgekomen was en geen aanwijzing tot epilepsie.
  Gelukkig maar anders had ik onmiddellijk met de foklijn gestopt. Ik had dit sinds 14 jaar, zolang ik fok met mijn teckels nooit meegemaakt en het maakte me wel ongerust op dat moment.

  Door omstandigheden lag de stamboom van de hond nog bij de eigenaar van de moederhond, bij [naam verwijderd door moderator] waaraan ik niet gedacht had.
  Jij hebt mij daar NOOIT om gevraagd alleen in één van de laatste gesprekken op fb.
  Ik ben hier meteen achteraan gegaan en heb deze opgestuurd naar jou.

  Het chipnummer staat niet op de naam van mij, deze is afgemeld, zoals ik je geschreven heb.
  Ook staat de hond niet op naam van [naam verwijderd door moderaor]. De aanvraag voor het registratiebewijs heb je tegelijkertijd meegekregen toen je de pup ophaalde.Dan ben jij diegene die hiervoor verantwoordelijk is, tenslotte moet jij deze ondertekenen en versturen naar Raad van Beheer.
  Ik heb nimmer bedreigingen hierover geuit, wel over het feit wat jij op Klachtenkompas geplaatst hebt, daarvan is aangifte gedaan wegens smaad en laster.
  Wel was je zo verstandig om deze informatie te laten verwijderen door klachtenkompas.
  Echter, door dit verhaal, bestaande uit leugens en onwaarheden , heb ik wederom een melding gedaan bij de politie en dat blijf ik volhouden bij elke informatie, wat niet op waarheid gebaseerd is.
  Hetzelfde geldt voor [naam verwijderd door moderator] waarbij ook een dossier geopend is.
  Als laatste valt mij op, dat het bovenstaande ook wel geschreven zou kunnen zijn door [ naam verwijderd door moderator], hetzelfde taalgebruik en opbouw van de zinnen.

  Nogmaals, ik ben er niet van gediend om dergelijke, leugenachtige verhalen de wereld in te brengen door jou en [naam verwijderd door moderator] en zal er alles aan doen om mensen en bedrijven te waarschuwen en te benaderen voor dit gedrag , wat lijkt op een [benaming verwijderd door moderator].
  Ik eis dat deze verhalen onmiddellijk stoppen op Klachtenkompas.

  Schandalig ook dat Klachtenkompas niet eerst contact opneemt met de desbetreffende persoon.
  Zo kan een ieder, onder welke omstandigheid dan ook, meldingen maken van zogenaamde klachten, die op onwaarheden berusten.
  Daar zou je als persoon of bedrijf de dupe van kunnen worden.
  Een zeer slechte zaak waaraan wat gedaan moet worden!


  [naam verwijderd door moderator]
 2. Auteur
  Teckelfokkerij Desired House
  Datum
  Helaas heb je geen contact opgenomen met mij, evenals die andere vrouw ( registratienr. 268144)met de door mijn gefokte teckel ,waarvan zij zegt dat deze lijdt aan atopie.
  Mede heb ik daarop gereageerd in de vorige contacten via Klachtenkompas en persoonlijke berichten, om allebei de honden te laten onderzoeken door mijn gespecialiseerde dierenarts. Zowel op atopie alsmede epilepsie waarvan jij zegt, dat deze hieraan lijdt.
  Door beiden geen reactie, helaas.
  Notabene heeft de vrouw waarvan zij zegt dat haar hond atopie heeft,gereageerd met het antwoord, 'NIET OPGELOST EN REGEL JE ZAKEN..'.
  Dat lukt ook niet wanneer je geen afspraak maakt, niet met mij en niet met mijn dierenarts
  Blijkbaar durven jullie de confrontatie niet aan, om door mijn dierenarts beiden honden te laten onderzoeken op deze afwijkingen, zeker ten behoud van mijn gezonde en zorgvuldig geselecteerde bloedlijnen waarover jullie je ernstige zorgen maken.
  Die duidelijkheid wil ik graag hebben.  Een ieder, die al deze informatie leest en de voorafgaande mails, kunnen concluderen dat er één iemand is, die mij graag dwars wil zitten, probeert daarin andere mensen te beïnvloeden en te manipuleren.
  Uiteindelijk zal zij daarvan zeker de consequenties ondervinden.

  Ik fok al 14 jaar met mijn fantastische, gezonde teckels.
  Nooit klachten gehad op Klachtenkompas, nooit erfelijke afwijkingen of ziektes in mijn lijnen.
  Opvallend, dat altijd eenzelfde persoon een klacht heeft en mij blijft stalken.

  Waar ik me zorgen over maak, is dat deze vrouw werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg en manager is.
  Ik kan me verstandelijk,verbaal goed weren en ben opgewassen tegen dit soort mensen maar hoe kan een kwetsbaar mensje , die geestelijk niet goed functioneert of een verstandelijke beperking heeft, zich verdedigen en nog voor zichzelf opkomen, wanneer je het idee hebt dat je gemanipuleerd wordt, bedrogen of voorgelogen wordt.....

  Eens vallen dit soort mensen door de mand, hopelijk is er dan niet zeer ernstige psychische schade toegebracht aan de kwetsbare mens in deze maatschappij....

  Ik ga ervan uit: 'Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.......'

Ook een klacht indienen over Teckelfokkerij Desired House?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen