Klacht VanDijk.nl: volledig bruikbaar boek afgekeurd ivm waterschade?

Klachtnummer
# 267688
Gebruiker
berk
Datum
3 reacties

Details

Klacht

12 juli 2017, Tilburg
Ouder van Stan van de Berk zijnde Jack van de Berk

Hontenissestraat 32

5045CC Tilburg

Afwijkend adres zoals bij jullie bekend is

Raamsdonkstraat 6

5035DE Tilburg

Inlevernummer 3997563
Klantnummer CW7465
Geachte heer/mevrouw,
Mijn zoon heeft boeken ingeleverd en tot mijn verbazing is er een boek niet retour ingenomen het betreft het boek met artikelnummer 7961410 Nieuw Nederlands (5e editie) 1 Vmbo t/h.

Dit boek is destijds geleverd als zijnde gebruikt en ziet er hetzelfde uit als toen het vorig jaar in ons bruikleen bezit kwam. Ik verbaas mij dan ook ten zeerste dat het boek gekenmerkt wordt door “waterschade”. Omdat,

· Dit wel of niet zichtbare waterschade, doet niks af aan de leesbaarheid en of bruikbaarheid.

· Het boek is zorgvuldig gebruikt en had deze schade ook vorig jaar al desalniettemin hebben wij hierover geen melding gemaakt omdat het prima te gebruiken is.

Het verbaast ons zeer dat het boek nu afgekeurd wordt en dat,

· Het boek ook zonder schade geen waarde meer heeft omdat het 5 jaar of ouder is uitgegeven druk uit 2011 (zie jullie voorwaarden)

Ons bekruipt het nare gevoel dat dit boek onterecht is afgekeurd vervolgens geen waarde heeft, doch ook de ongeschonden exemplaren hebben geen waarde en dat u nu toevalligerwijze het duurste boek uit de lijst bij ons declareert.

Ik betwist ten zeerste de mate van door u vastgestelde waterschade en de onbruikbaarheid daardoor van het boek.

Ik verzoek u dit boek opnieuw te beoordelen (zie foto´s) en terug te komen op de gestuurde schade factuur.

Mogelijk kan ik het boek opsturen ter nadere beoordeling, de kosten ervan neem ik voor mijn rekening echter bij wederom een negatieve beoordeling uwerzijds verzoek ik u mij het boek te retourneren.

Ik reken op uw medewerking en voorzie een goede afloop, anders houd ik mij het recht voor om op andere wijze actie te ondernemen en mijn ongenoegen te uiten.

Daar ga ik voor als nog niet vanuit.

Met vriendelijke groet,

Jack van de Berk

jckberk@gmail.com

0618852932

Gewenste oplossing

Graag boek serieus beoordelen want dit boek is volledig bruikbaar

3 reacties

 1. Auteur
  VanDijk.nl
  Datum
  Beste heer Van de Berk,

  Naar aanleiding van uw klacht kunnen wij meedelen dat het betreffende boek “Nieuw Nederlands (5e editie) 1 vmbo-t/h” aan het begin van het schooljaar nieuw is geleverd. Dit staat aangegeven op de afleverbon welke in het pakket zit bij levering. Wanneer het boek bij met waterschade wordt ingeleverd wordt dit niet geaccepteerd. Wij willen niet dat een boek met waterschade weer bij een andere klant komt of bij ons op de plank komt te liggen omdat de kans groot is dat het boek gaat schimmelen.

  Op de foto’s welke u heeft bijgesloten is de waterschade duidelijk waar te nemen. U kunt eventueel het boek aan ons toesturen voor een tweede beoordeling maar op basis van de foto’s kunnen wij al aangeven dat het boek bij een tweede beoordeling ook zal worden afgekeurd.
  Indien u het boek toch wilt opsturen, en het boek wordt afgekeurd zult u het boek niet retour ontvangen en blijft de schaderekening van kracht.

  Wilt u het boek ter tweede beoordeling op sturen dan kan dat naar onderstaand adres:

  VanDijk
  Postbus 23
  8260AA Kampen.

  Vriendelijke groet,
  ^Janet
  Afdeling klantenservice
  VanDijk
 2. Auteur
  berk
  Datum
  De discussie over waterschade blijft overeind. Als het al nat is geweest in iedergeval geen koffie, limonade want dat zou te zien zijn. Als ik het boek doorblader is het 100% bruikbaar en om het te laten schimmelen is met dit boek meer nodig het is hartstikke droog. Ik ga het boek opsturen en verwacht dat jullie er bijzonder naar kijken want de schade is minimaal en doet niks af aan bruikbaarheid. Maar nogmaals het boek en alle 2011 edities ervan worden komend schooljaar überhaupt niet meer door jullie uitgegeven. Daarom blijf ik met een nare smaak zitten en lijkt het mij dat jullie 66 euro vragen aan mij terwijl deze boeken 2011 versie niets meer waard zijn. En jullie ook met de goed ingenomen boeken niks meer doen

  Mvg Jack van de Berk
 3. Auteur
  VanDijk.nl
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Beste heer Van de Berk,

  Wanneer u het boek opstuurt ter tweede beoordeling zal er uiteraard bijzonder naar gekeken worden.
  U geeft aan dat de betreffende editie niet meer gebruikt zal worden, dit is echter niet het geval. Het boek staat nog gewoon voorgeschreven op boekenlijsten van scholen.

  Met vriendelijke groet,
  ^Janet
  VanDijk.

Ook een klacht indienen over VanDijk.nl?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen