Klacht Verhuisvriend.nl: Niet pluis gevoel: wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Status
content Niet opgelost
Klachtnummer
# 411184
Gebruiker
wengel
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Ik sluit me volledig aan bij de klacht die eerder dit jaar is gemeld op deze site.

Het lijkt mooi, maar het kost meer tijd en moeite om het verhuisboekje in te vullen dan om zelf instanties en bedrijven te mailen. Er wordt reclame gemaakt met 210.000 instanties waar je automatisch je verhuisbericht via de site kunt naartoe kunt sturen, maar dat cijfer ligt waarschijnlijk aanzienlijk lager omdat er veel duplicaten zijn. Ik heb bovendien meerdere bekende instanties of bedrijven in mijn omgeving die niet in de database staan; die moet je dan zelf toevoegen en dat kost veel tijd en moeite.

Als een verhuisbericht volgens Verhuisvriend per brief moeten worden gedaan (wat lang niet altijd klopt), krijg je via de mail een standaardbrief die je zelf moet opsturen en waarin Verhuisvriend uit jouw naam (jij bent de ondergetekende) reclame voor zichzelf maakt, wat ik allesbehalve netjes vind.

Als ik vervolgens de kleine lettertjes (Privacy Statement) lees, blijkt dat ze je gegevens in principe overal voor kunnen gebruiken, want er staat her en der een opmerking bij in de trant van 'we gebruiken je gegevens niet, tenzij het noodzakelijk is'. Dat voelt echt niet goed.

Daar komt nog bij dat de website van het verhuisboekje vaak geblokkeerd wordt en dan krijg je ten onrechte een bericht dat je wachtwoord niet klopt. (Deze klacht ben ik op een review site al van drie jaar geleden tegengekomen!) Ik heb daarover gemaild met vragen maar na drie dagen nog geen reactie gekregen, wat ik wel vreemd vind. Als je aan een bedrijf een vraag stelt of je account misschien gehackt is, verwacht je dat je het bedrijf direct zoiets controleert en dit terugkoppelt aan de klant.

Kortom: ik heb zojuist mijn contract beëindigd; nu maar hopen dat ze daadwerkelijk al mijn gegevens uit hun database zullen verwijderen.

Al met al een enorm niet pluis gevoel.

Gewenste oplossing

Mijn gegevens verwijderen en uiteraard mijn geld terug.
Geboden oplossing
Aanvulling op mijn klacht: het is inmiddels 6 januari, ruim 2 weken later en nog geen enkele reactie van Verhuisvriend op mijn mails. Nog frappanter: het enige verhuisbericht dat uiteindelijk echt via Verhuisvriend is verzonden (naar het waterbedrijf), is niet goed terechtgekomen. Ik moest het verhuisbericht zelf nogmaals doorgeven. Ondertussen nog steeds geen enkele zekerheid of mijn persoonlijke gegevens zoals gevraagd zijn verwijderd. Het voelt inmiddels als een oplichtingspraktijk.
Status
niet opgelost
Beoordeling
content

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Verhuisvriend.nl hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Verhuisvriend.nl?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen