Klacht Viaplay: 13 maanden betaald, 12 maanden geleverd

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 653229
Gebruiker
GaveZebra#680
Datum
1 reactie

Details

Klacht

Abonnement voor 13 maanden afgesloten bij Viaplay op 22 februari 2022 om F1 te kunnen zien. Betaalbewijs aanwezig. Per 1 maart 2022 is de dienst in werking getreden en zijn er in het begin veel problemen geweest waardoor de 1e race niet eens te zien was.

Nu is de dienst op 1 maart 2023 stopgezet en krijg ik de mededeling dat ik een abonnement moet afsluiten om de content te zien.

Door deze eenzijdige contractbreuk kan ik ook andere zeken niet meer zien en heb ik OPNIEUW de start van het F1 seizoen gemist. Klantenservice is slecht bereikbaar.

Absurde gang van zaken, had al een klacht maar de klacht is gesloten terwijl hij nog bestaat. Nul opgelost.

Viaplay biedt aan klagende klanten een voucher van een maand aan en beweert doodleuk dat dit "1 maand gratis" is.

"1 maand gratis"? Ik heb sowieso niets ontvangen, hoe kun je iets als gratis bestempelen terwijl ervoor betaald is (en niet eens geleverd)? Het zou pas 1 maand gratis zijn wanneer de 13-maanden-klanten een voucher voor 2 maanden gekregen zouden hebben.

Wat nog het ergst is dat je als betalende klant er achteraan moet gaan om je recht te krijgen en Viaplay je probeert een nieuw abonnement aan te smeren.

Nee bedankt, na deze ervaringen geen Viaplay voor mij, als het zo moet, kies ik voor een beter en goedkoper alternatief.

Gewenste oplossing

ALLE 13-maanden-klanten die per 1 maart zijn afgesloten een 2 maanden voucher sturen (emailadressen zijn bekend) zodat er 1 maand gratis gekeken kan worden ter compensatie van de fouten die Viaplay heeft gemaakt (servers de eerste maanden niet op orde, vroegtijdig afsluiten van klanten). Dus NIET alleen de klagende klanten een sigaar uit eigen doos (1 maand voucher) aanbieden.
Geboden oplossing
Viaplay levert niet wat afgesproken is. Vrijwel alle klanten die 13 maanden hebben betaald hebben 12 maanden (met storingen!) geleverd gekregen. Heb klacht ingediend bij ACM/Consuwijzer meldpunt.
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

1 reactie

 1. Auteur
  Viaplay
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Beste Beuns,

  Bedankt voor uw bericht.

  Wij waarderen de feedback die u geeft over de door u genoemde punten, wij zullen deze feedback meenemen zodat onze diensten in de toekomst verbeterd kunnen worden.

  Mocht u verder nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

  De klantenservice kunt u vinden via de volgende link: help.viaplay.com/nl/

  Met vriendelijke groet,

  De klantenservice van Viaplay

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Viaplay?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen