Klacht Whinkel: Videokaart valt onder garantie, Leverancier beantwoord geen mailtjes.

Klachtnummer
# 307440
Gebruiker
Booaahh
Datum
0 reacties

Details

Klacht


Videokaart defect.

3 maanden geleden heb ik een grafische kaart gekocht bij de webshop " Whinkel ". Toen ik mijn Videokaart gekocht had was het contact optimaal de mensen achter de servicedesk reageerde op de vragen die ik stelde.

Op de dag dat ik er achter was dat mijn videokaart defect raakte ( kan altijd gebeuren ) ik nam contact op met de fabricant van de videokaart en die verwees me naar de leverancier van de kaart, zodoende ik probeerde contact te maken met de klantenservice van Whinkel maar geen gehoor.

Ik hou niet van opgeven dus ik heb het de afgelopen week circa 30 telefoontjes gepleegd en werd direct verbonden met de voicemail van dit nummer.

Verder hebben ze nog 2 mogelijkheden om contact te zoeken bij het bedrijf dat is een " Chat functie " en een mailtje sturen, maar beide mogelijkheden geen gehoor.

Jammer om te zien hoe het bedrijf " Whinkel " omgaat met klanten maar dat ter zijde.

aangezien ik mijn videokaart wil laten maken heb ik het behandelproces van Whinkel nodig omdat de fabricant niet met consumenten in zee gaan ( Tenzij de firma failliet is verklaard )

Gewenste oplossing

Reparatie bij de fabricant en waarschuwen voor mensen die in de toekomst een videokaart bij deze firma willen bestellen.

0 reacties

Ook een klacht indienen over Whinkel?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen