Klacht Youfone Nederland: Kosten buiten mijn bundel

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 438669
Gebruiker
Hammouch
Datum
0 reacties

Details

De klacht

Ik heb een klacht over Youfone.
Het betreft de kosten buiten bundel
Volgens hen heb ik op donderdag 20 februari jl. rond 4 uur ’s ochtends een bedrag van €106 (18X 5,87) aan data verbruikt buiten mijn bundel. Dit allemaal binnen ± 10 minuten en tijdens mijn slaap! Het zou kunnen dat een app op achtergrond blijft werken, maar €106 binnen 10 minuten is abnormaal veel.
Ik was natuurlijk erg verbaasd en heb ik hierover verschillende keren gebeld en gemaild met de klantenservice. Naar eigen zeggen, hadden ze kritisch naar mijn verzoek gekeken en ze waren van mening dat er geen fouten zijn gemaakt in de berekening van de kosten noch in het registreren van mijn verbruik. Ze konden mij eenmalig tegemoetkoming aanbieden van maximaal €30,- mits ik mijn klacht hiermee als gesloten zou beschouwen. En terwijl ik nog steeds met ze hierover in gesprek was, hebben ze mijn telefoonnummer afgesloten.
Klantenvriendelijkheid vind ik bij Youfone ver te zoeken en zeker als ze kunnen zien dat mijn data verbruik in de afgelopen maanden altijd veel lager was dan mijn data abonnement bundel.

Ik heb ondertussen het hele bedrag betaald en de €30,- korting van hen afgewezen.
Ik hoop dat ik nog wat hoor van iemand die echt geeft om het imago van zijn/haar bedrijf in dit geval Youfone en dat mijn klacht in acht wordt genomen.

De oplossing

Graag uitzoeken hoe het mogelijk is dat ik 18 keer 5,87 euro heb verbruikt binnen 10 minuten, en of het bedrag dat ik boven mijn eigen abonnementkosten hebt betaald terug kan krijgen.

0 reacties

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Hammouch
Datum
Uiteindelijke oplossing
Ze blijven bij hun standpunt!
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Ook een klacht indienen over Youfone Nederland?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Meld je klacht bij het bedrijf

  2. Stuur een juridische brief of e-mail

  3. Bel onze juridisch expert

  4. Laat ons voor je bemiddelen