Klacht Zilveren Kruis: 1500 euro moeten betalen voor onvergoede vloeibare variant, omdat de tabletten uit de handel zijn

Klachtnummer
# 642291
Gebruiker
Mike97
Datum
0 reacties

Details

Klacht

De zorgverzekeraar zorgt ervoor dat er een medicijntekort is.. Al met al heeft dat me vorig jaar 1500 euro extra gekost waar ik niks van terug of vergoed krijg. ik kan het betalen, maar andere mensen niet. En ik had ook mijn geld liever ergens anders aan besteed, dan aan een falende zorgverzekeraar. Ze komen met allemaal leugens, die wal nog kant raken. En uiteindelijk sta je alsnog met lege handen. En een lege bankrekening vooral. Schandalig! En de zorgverzekeraar weet het nog beter dan de arts in het ziekenhuis of ik een medicijn wel of niet nodig heb. Dat is toch de omgekeerde wereld? Alle alternatieven voor promethazine geprobeerd, maar niks hielp. Vloeibare promethazine bestond ook, maar toen kreeg ik doodleuk de melding dat dat niet vergoed mag worden van de zorgverzekering, heel bijzonder allemaal. 1 fles a 300 ml kost +/-30 euro, ik slik 100mg/ml per dag.. Dus 1x per 3 dagen zo'n fles.. 70 euro per 6 dagen dus. En dat voor maanden lang! En dan nog zegt zilveren kruis, kijk maar wat je met je leven doet! Er zijn prima alternatieven vinden ze... maar die doen helemaal niks... dus het is een mooi verhaal, maar het deugd van geen kant. Als er dan iets compleet uit de handel gehaald wordt, zorg er dan voor dat de Vloeibare variant wel vergoed wordt. Het heeft me 1500 euro gekost vorig jaar, puur en alleen voor de promethazine stroop. Te bizar voor woorden. Zorgverzekeraars zijn grote dieven en spelen met mensenlevens. Als je wat mankeert en je afhankelijk bent van deze medicatie, kost het altijd een schip met geld. Maar ik heb geen geldboom in de tuin staan he... en velen met mij. Zilveren Kruis moet eens gaan kijken wat ze aanrichten! Maar dat boeit hun niks, want zij krijgen hun geld wel, en wij zitten met de zooi... belachelijk!

Gewenste oplossing

Dat de vloeibare variant van medicijnen als de tabletvorm niet leverbaar is gewoon vergoed wordt! Kleine moeite voor zo'n groot concern als Zilveren Kruis. Door hun heb ik in 9 maanden tijd 1500 euro aan medicijn kosten moeten maken en zelf moeten ophoesten. Helemaal belachelijk was dat de vrouw aan de telefoon zei dat er genoeg alternatieven waren! Terwijl dat dat echt onzin is. Want ik doe daar helemaal niks op! hydroxizine, was de 1e keus, nou dan gaan we dat proberen. Het deed helemaal niks. Zelfs na 8 tabletten niet. Seroquel wordt je dik van Seroquel idem. Wil niet aan de anti psychotica, daar ga ik niet goed op. Benzo's kan ook, maar is zeer verslavend. Remeron deed ook niks.
Dus ik zie niet genoeg alternatieven die ook echt werken!. De verzekeraar heeft makkelijk praten! Door hun nalatigheid zijn er grote problemen. Want alles moet zo goedkoop mogelijk, over de rug van kwetsbare mensen. Dus eigenlijk zou ik mijn held terug willen krijgen wat ik aan het wanbeleid verspilt heb!

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Zilveren Kruis hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Zilveren Kruis?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen